اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران
یادداشت طلال ابوغزاله، تحلیلگر عرب زبان؛

«گذرگاه امن»، کلیدواژه اجبار فلسطینیان به مهاجرت

کلیدواژه «گذرگاه امن» جنایتی است که ما را به یاد آسیب‌ها و ظلم‌های جاری در منطقه می‌اندازد. ژستی برای کمک یا تسهیل امور بشردوستانه تلقی نمی‌شود، بلکه مکانیزمی برای تداوم ظلم و محو فلسطینیان از حضور در سرزمین خود و بخشی از تلاش بدخواهانه و ساختاری برای چند تکه کردن مدیریت اراضی فلسطینی و تثبیت اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
طلال ابوغزاله؛ تحلیلگر عرب زبان
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 08
کد خبر: ۲۳۱۲۹۷

«گذرگاه امن»، کلیدواژه اجبار فلسطینیان به مهاجرت

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایده «گذرگاه امن» ژستی برای کمک یا تسهیل امور بشردوستانه تلقی نمی شود، بلکه مکانیزمی برای تداوم ظلم و محو فلسطینیان از حضور در سرزمین خود و بخشی از تلاش بدخواهانه و ساختاری برای چند تکه کردن مدیریت اراضی فلسطینی، تثبیت اشغالگری رژیم صهیونیستی و محروم کردن فلسطینیان از تمام حقوقشان است.


این ایده که اجبار به مهاجرت، ویرانی و کشتار را می توان پذیرفت، آن هم وقتی به زبان انسانی و در پوشش حقوق بین الملل مطرح شود، مفاهیم سنتی جنگ و صلح را به چالش می کشد و گفتمانی برای توجیه اعمال بدون توجیه و هزینه ساز انسانی است.

موضع آمریکا نشان دهنده حساسیت نسبت به پیامدهای احتمالی عملیات نظامی به ویژه با توجه به تصاویر نگران کننده ای است که از غزه در محافل رسانه ای آمریکایی منتشر می شود


با توجه به این وضعیت، به نظر می آید درخواست جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای ایجاد کریدور امن قبل از هرگونه عملیات نظامی در رفح که در واقع به تسهیل مهاجرت اهالی غزه کمک کند، اعتراف ضمنی است به اینکه جنگ و عوامل مخرب شدت بیشتری خواهد یافت و نیروهای رژیم اشغالگر نسبت به آنچه در شمال و مرکز غزه انجام دادند، رفتار خشونت آمیزتری خواهند داشت.


تضمین‌های بایدن به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه هدف مشترک شکست حماس و امنیت بلندمدت این رژیم همچنان در اولویت قرار دارد، نشان دهنده مشارکت مستمر آمریکا و رژیم صهیونیستی و مکانیسم مهمی برای مسئول دانستن کشورها در مخالفت با اقدامات رژیم صهیونیستی است. با وجود این، احکام دیوان بین المللی دادگستری ابزاری حیاتی برای تضمین پاسخگویی کسانی است که در نقض حقوق بشر یا جنایت های رژیم صهیونیستی نقش داشته اند.


در تحولات اخیر رژیم صهیونیستی برای عملیات نظامی برنامه ریزی شده خود از آمریکا چراغ سبز دریافت کرد، ولی واشنگتن خواستار اعمال محدودیت بر عملیات ها شد و بر لزوم تعیین محدوده زمانی خاص و منطقه جغرافیایی مشخص تأکید کرد. هدف از این رویکرد راهبردی جلوگیری از تکرار جنایت هایی است که جرقه محکومیت های بین المللی تل آویو را زد.


موضع آمریکا نشان دهنده حساسیت نسبت به پیامدهای احتمالی عملیات نظامی به ویژه با توجه به تصاویر نگران کننده ای است که از غزه در محافل رسانه ای آمریکایی منتشر می شود. این تصاویر به ویژه پس از صدور احکام اخیر علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه تأثیر زیادی بر افکار عمومی گذاشته است.


با وجود همه نگرانی‌ها، واشنگتن به صراحت با حمله به رفح مخالفت نمی‌کند، بلکه خواستار اقدام نظامی در چارچوب پارامترهایی است که پیامدهای انسانی را به حداقل برساند و خطر افزایش تنش را کاهش دهد.


در عین حال، اهداف رژیم صهیونیستی در عملیات رفح فراتر از همکاری نظامی صرف و تمرکز اصلی آن تقویت محاصره نوار غزه است. این اقدام نشان دهنده اهداف خصمانه رژیم صهیونیستی برای تحمیل کنترل خود بر نوار غزه است.


کلیدواژه «گذرگاه امن» جنایتی است که ما را به یاد آسیب ها و ظلم های جاری در منطقه می اندازد و بازتعریفی از بی عدالتی های اعمال شده نسبت به فلسطینیان است. این سیاست های ظالمانه مرا یاد حرف یکی از مقام های غربی می اندازد که گفت «آنها را بکشید، اما بدون خشونت؛ آنها را از گرسنگی بمیرانید، اما با مهربانی». 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار